Hidtil har vores tur til Mongoliet været fantastisk! Vi har tilbragt 6 dage på en Gobi Desert Tour, set Nadaam -festlighederne på landet, der var vidne til en fængslende munkceremoni i et dejligt kloster samt vandrede rundt i finansieringsbyen Ulan Bator.

Vi så dette Tarbosaurus dinosaur-skelet i Ulan Bator, en specielle typer T-Rex … fundet i Mongoliet!
Mens vi rejser Mongoliet, har vi opdaget meget om det mongolske folk, deres livsmetode såvel som deres kultur. Det er en af ​​de mest interessante såvel som forskellige steder, vi har været. Der er så meget at opdage, når man rejser i Mongoliet, der er endda et helt andet sæt regler, når du opholder sig i en husstandsger, som vi fortæller dig om senere!

For nu er her en nedslidelse af et par af de primære kulturelle underlige ting, du vil opdage, mens du rejser i Mongoliet:

Mongoliere er et nomadisk folk. De bevæger sig rundt i steppen med deres husdyr i gennemgang af græsklædte områder 2-4 gange om året. De pakker deres hus (GER) såvel som alt deres udstyr samt sætter alt tilbage igen, når de opdager deres nye hus i de næste 3 (+/-) måneder.

Bygning af et traditionelt GER -hjem. At gøre dette 2-4 gange ville være udmattende
Mongoliske kvinder kører showet! I modsætning til mange andre dele af Asien, hvor fyr “bærer bukserne” i en forbindelse såvel som er af større betydning, når det kommer til husholdninger såvel som forretning, er tingene forskellige her. Kvinderne i Mongoliet træffer de fleste af de vigtige boligbeslutninger, driver virksomheder såvel som også de normalt mandlige opgaver – som at være rejseguider, chauffører, køre vandrerhjem samt sløjende geder. De har ligeledes 70% af de dygtige opgaver i byerne.

At træde på nogens fod betyder krig. Hvis du træder på, eller sparker en persons fod ved et uheld, skal du straks ryste deres hånd. Hvis ikke, betyder det, at du vil føre krig med dem!

Mongoliere har en stærk forbindelse med deres heste. Ikke kun er det den primære type transport ude på landet, men det er ligeledes tænkt på en del af familien. De opdager nøjagtigt, hvordan man trækker en i en alder af to! Der er bestemt en hel del buebenede fyr her omkring. Der er et gammelt mongolsk ordsprog: “En fyr uden heste er som en fugl uden vinger.”

Mongoliere har et stærkt bånd med deres heste … de begynder at køre allerede i en alder af 2 år
Mens du spiser et måltid, skal du aldrig sidde med dine ben krydset eller pege direkte ud. Sid altid med dine knæ sammen, såvel som hvis du sidder på gulvet, skal du bare fold dine ben under dig.

At flikke alkohol rundt er sædvanligt. Når du drikker vodka, skal du dyppe lydfingeren på din højre hånd i drikken såvel som at flikke spriten i luften 2 gange – som et tilbud til himlen såvel som jorden, så gnider du lidt vodka på din pande, før du drikker.

Når man passerer et glas vodka, kan kun én person gøre hældningen, såvel som det er en mands job. Når det kommer til hans tur for at drikke, er en anden nødt til at hælde spriten for ham.

Hvis du ikke ønsker at tage din tur i at lave et skud af vodka, er alt hvad du skal gøre for at vise respekt, at sætte dine læber på glasset … og derefter videregive det. Det nøjagtige det samme gælder for den berømte gærede heste mælk, kaldet Arak.

Du skal ikke røre ved endnu en persons hat. Det er ekstremt respektløst.

Accepter altid mad, drikke samt en snusflaske (tobak) med din højre hånd, mens du afstiver din albue med din venstre hånd. Accepter aldrig noget med din venstre hånd.

Accepter altid mad samt drikke med din højre hånd
Hold ikke et glas ved kanten, hold det altid ved sine sider eller bunden (uanset nøjagtigt hvor varmt det er).

Når det tilbydes te, skal du altid nippe til den, før du lægger den ned. Dette fortæller gæsten, at du værdsætter såvel som at nyde det generøse tilbud.

Angiv ikke SunBanu (hej) mere end hvornår den nøjagtige samme person. Mongolierne vil tro, at du har et mentalt problem.

Vi mener, at det virkelig er vigtigt at være opmærksom på DOS såvel som ikke et land, før de rejser der. Ved at forstå disse quirks, før du går mod Mongoliet, vil du ikke kun være mere respektfuld, men du vil også spænde de regionale mennesker!

Har du været i Mongoliet? Hvis ikke, tror du, at du gerne vil rejse der? Efterlad en kommentar nedenfor!

Mongoliet rejseblogs

Kan lide det? Pin det!

Ansvarsfraskrivelse: Geder på vejen er en Amazon -partner såvel som ligeledes et tilknyttet selskab for nogle andre detailhandlere. Dette betyder, at vi foretager provision, hvis du klikker på links på vores blog samt køb fra disse detailhandlere.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *