postet: 09/04/2014 | 4. september 2014

Da jeg gik ud af metroen og stirrede først på Arc de Triomphe og derefter ned ad Champs-Élysées, fik fashionabelt klædte mennesker i deres monterede bukser, fantastiske kjoler og sorte jakker rundt mig, en turist, der var for elskov til at flytte.

Byen var alt, hvad jeg troede, det ville være: smuk, sofistikeret, historisk og fyldt med en sofistikeret energi, der lokkede mig med sin charme som en sirens sang. Det var klichet. Alligevel var jeg der. falder for det hele.

Efterfølgende check -outs uddybede kun min kærlighed til Paris. Paris er skrevet om utallige gange gennem århundreder – og vil fortsat være, indtil mennesker mister evnen til at skabe ord. Det er en by, der fortryller og betager os.

Som Hemingway sagde, er Paris en bevægelig fest. Det forbliver hos dig, uanset hvor du er

For mig er Paris smart, klassisk, sofistikeret og sjælfuld. Dens tilsyneladende uendelige historie blander ubesværet med det moderne liv.

Paris afslører konstant sig selv gennem ensomme vandreture gennem sin historie, fra det sted de la Concorde, hvor Marie Antoinette, kong Louis XVI og utallige andre mistede hovedet, til Tuileries -haven, der blev bygget til at ledsage sit navnepalads, der brændte ned i 1871.

Der er Louvre, en århundreder gammel Royal Residence vendt kunstmuseum; Den gamle Sainte-Chapelle, hjemsted for farvede glasvinduer, der stammer fra det 13. århundrede; Notre-Dame, hvis tilstedeværelse klynger sig over byens historiske centrum; Jardin de Luxembourg; Montmartre; og Eiffeltårnet. Latinskvartalet, med sit patchwork af snoede gader, der plejede at være hjemsted for parisere og kunstnere i arbejderklassen, ser altid ud til at afsløre noget nyt.

Og mens mit sind mister sig selv i historien, trækker mine sanser mig tilbage i nutiden. Klappet klædte parisere får mig til at overveje min triste backpacker-uniform af en t-shirt og jeans. Lugterne fra konditorierne gør mig, en hader af desserter, til en elsker af dem. Hvordan kan man benægte sådanne udsøgt glaserede og dekorerede tærter? Dette er et lækkert kunstværk.

Alle fraage -butikker, bagerier og markeder, hvor man kun kan fylde op for kun et par euro, gør dyre Paris til en foodies budgetdrøm.

En tur til Paris er nonstop spisning, med rig mad skyllet ned af glat rødvin. I Paris er gluttony ikke overskydende, men en livsstil.

Selvom jeg elsker mit hjem i NYC, kolliderer byens trængsel og travlhed og hunde-spise-hund-mentalitet typisk med den go-with-the-flow-holdning, jeg har lært af rejser.

Paris gør det ikke.

Her stopper folk med at værdsætte de små ting i livet-frokostpakker, der hænger over vin, to-måneders ferier, picnic i parken, butikker, der lukker tidligt og daglige markedsudflugter.

I Paris er livet et teaterstykke, og hver handling er dedikeret til det, der betyder mest: mad, vin, venner, kærlighed og samtale. Her lever man liv i stedet for at kæmpe gennem det.

Jeg idealiserer Paris. Det ved jeg. Min romantiske opfattelse af byen, født af bøger og film, er kun forstærket af hvert besøg. Og som enhver langdistance kærlighedsanliggender idealiserer vi det gode og glans over det dårlige. Dagligt liv i Paris er måske ikke så romantisk som jeg tror (opdatering 2019: Jeg tilbragte måneder med at bo i Paris. Det var ikke perfekt, men det var tæt).

Byen har sine mangler, især det kommer til raceforhold og klasseopdeling. Det har problemer.

Men vi har alle brug for noget romantik i vores liv.

Paris er min.

Få din dybdegående budgetguide til Paris!

For mere dybdegående information, se min guidebog til Paris skrevet for budgetrejsende som dig! Det skærer den fnug, der findes i andre guider, og kommer direkte til den praktiske information, du har brug for for at rejse rundt i Paris. Du finder foreslåede rejseplaner, budgetter, måder at spare penge på, on- og off-the-beaten-sti ting at se og gøre, ikke-turistiske restauranter, markeder, barer, transport og sikkerhedstips og meget mere! Klik her for at lære mere og få din kopi i dag!

Book din rejse til Paris: logistiske tip og tricks
Book din flyvning
Brug Skyscanner eller Momondo til at finde en billig flyvning. De er mine to foretrukne søgemaskiner, fordi de søger på websteder og flyselskaber over hele kloden, så du ved altid, at der ikke er nogen sten, der ikke er vendt. Start dog med Skyscanner først, fordi de har den største rækkevidde!

Book din indkvartering
Du kan booke dit hostel med HostelWorld, da de har de største lager og bedste tilbud. Hvis du vil bo et andet sted end et vandrerhjem, skal du bruge Booking.com, da de konsekvent returnerer de billigste priser for gæstehuse og billige hoteller. Mine yndlingssteder at bo er:

St. Christopher’s Canal

3 Ducks Hostel

Les Piaules

Hvis du leder efter flere steder at bo, her for mine yndlingshormer i Paris. Hvis du undrer dig over, hvilken del af byen du skal bo i, er her min kvartersfordeling af byen.

Glem ikke rejseforsikring
Rejseforsikring vil beskytte dig mod sygdom, skade, tyveri og aflysninger. Det er omfattende beskyttelse, hvis noget går galt. Jeg går aldrig på en tur meduden det, som jeg har været nødt til at bruge det mange gange i fortiden. Mine yndlingsfirmaer, der tilbyder den bedste service og værdi, er:

Sikkerhedsfløj (for alle under 70)

Forsikre min rejse (for dem over 70)

Medjet (til yderligere hjemsendelse af hjemsendelse)

Leder du efter de bedste virksomheder til at spare penge med?
Tjek min ressourceside for de bedste virksomheder, der skal bruges, når du rejser. Jeg viser alle dem, jeg bruger til at spare penge, når jeg er på vej. De sparer dig penge, når du også rejser.

Vil du have mere information om Paris?
Sørg for at tjekke vores robuste destinationsguide til Paris for endnu flere planlægningstips!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *