Bemærk: Vores syn på turistpriser er helt ændret siden skrevet denne artikel i 2013. Det er utroligt, hvordan vi vokser og lærer, når vi rejser. Mens der stadig er gode argumenter på begge sider, tror vi nu (stærkt), at alle mennesker fortjener at se seværdighederne i deres eget land. Det er uretfærdigt, at turister har råd til at besøge pyramiderne i Giza, mens (selv med turistpriser), vil mange egyptere aldrig se dem.

Turistpriser bringer os sammen og giver os mulighed for bedre at dele verdens vidundere, uanset vores formue. Det kan virke irriterende for rejsende, men jeg vil personligt hellere betale mere og besøge steder med ægtheden af ​​at være omgivet af lokale, snarere end at låse dem ud, hvis forfædre byggede dem, simpelthen fordi de ikke kan betale nok.

Jeg vil beholde resten af ​​artiklen, som det er fordi det var sådan, vi følte os på det tidspunkt, men vi er lidt skamfulde over at have haft en så snæver opfattelse for bare et par korte år siden. Vi vil aldrig være enige med folk, der stjæler eller ripper turister, fordi de er udenlandske, sårbare eller uvidende, men generelle, attraktionsbaserede turistpriser bør accepteres af dem, der har formuen til at opleve ting, der kræver et indgangsgebyr.

Læs vores opdaterede tanker her.

Alle rejsende har sandsynligvis stødt på “turistpriser” på et eller andet tidspunkt under deres rejser. Når vi ankommer til et berømt sted, ser vi altid i vores guidebog for at se, hvad omkostningerne ved indgangen skal være.

Vi ser derefter op fra vores bog kun for at se en ny pris, der er anført på indgangspladsen. Uundgåeligt har regeringen eller webstedsejeren besluttet at opkræve turister 10-200 gange mere end lokalbefolkningen for billetten.

I Sri Lanka koster det for eksempel 18 ¢ for de lokale at besøge Sigiriya, omkostningerne er $ 35 for turister.

Sigiriya – 18 ¢ for lokalbefolkningen, $ 35 for turister
Argumentet er næsten altid det samme: “Turister tjener flere penge end de lokale og har råd til at betale mere.” Men gør det konceptet legitimt? I denne artikel vælger vi begge sider af historien for at se, om turistpriser er rigtige eller forkert.

“Turister tjener flere penge end lokale”

I mange tilfælde er dette korrekt, men det er bestemt ikke en altomfattende sandhed. Hvis alle turister faktisk gjorde mere end alle lokale i det givne land, ville det helt sikkert være fair for dem at betale mere … men dette er simpelthen ikke sandt.

Alle turister kommer ind i pyramiderne i Egypten og betaler $ 10 sammen med egyptiske olie -tycoons og resortejere, der kun betaler 50 ¢. Hvis der var en T-4 (skatteformular) check ved indgangen, kunne dette argument indeholde sin jord. I betragtning af fraværet af økonomiske kontroller er dette argument forkert, da det ikke længere handler om løn, men om nationalitet, der simpelthen koger ned til forskelsbehandling.

”Lokalbefolkningen betaler for vedligeholdelsen af ​​webstederne med skatter, så de skal betale mindre”

Dette er muligvis den mest gyldige af argumenter i denne artikel og en, der er værd at kigge efter. Lokalbefolkningen betaler ofte en regeringsafgift for vedligeholdelsen af ​​deres egne websteder, så måske skulle de betale mindre.

Problemet med dette argument er, at det desværre næsten altid er lokale, der beskadiger webstederne og får dem til at have brug for reparation.

Enhver, der har rejst, har bemærket graffiti på selv de mest fantastiske af historiske steder. Det tager ikke lang tid at indse, at alle graffiti er på det lokale sprog, og hvis det er på engelsk, er det enten brudt engelsk, eller det siger noget i retning af: “Mohammad var her”, som klart krænker den lokale krænkelses.

Fra vores erfaring, turister generelt ikke dypper eller skader websteder, gør lokalbefolkningen.

”Turisme er stor forretning for den lokale økonomi, og regeringen bør maksimere overskuddet for folket”

Dette er helt sandt, turisme er stor forretning for mange udviklingslande. Turister kommer fra tusinder af miles væk for at bruge deres hårdt tjente penge på en dejlig ferie.

Regeringen, butikkejere, hoteller, transporttjenester og restauranter gavner allerede en enorm mængde fra en tilstrømning af turisme.

Men kendsgerningen er, at 4 ud af de 5 forudbestemte tjenester er den nøjagtige samme pris for lokale og turister. Så hvorfor får regeringen opladning 10 gange mere for rejsende at besøge websteder? Og hvor meget af det gør det faktisk ned til folket? Også dette argument er mangelfuldt.

”Hvis turister har nok penge til at komme til ________, har de nok til at betale for ________.”

Det meste af tiden er dette sandsynligvis en sand erklæring, og det er trist, at mange lokale mennesker ikke har set større steder i deres eget land på grund af omkostningerne.

Sandheden er, at vi aldrig har set Niagara Falls, men hvis vi gik der, ved vi, at vi som canadiere ville betale THan samme som den udenlandske, fordi det er det, der er fair.

Den eneste prisforskel ville være en ældre, studerende og børns rabat. Forestil dig, hvis vi besluttede at opkræve saudiarabiere mere, fordi de rejsende saudier har en tendens til at være meget velhavende. Det ville være en forargelse.

Den nederste linje er, at der ikke skal være nogen turistpriser.

Selvom det kun er et par cent mere, er der bare ikke behov for det. Nationer og deres regeringer bør føle sig beæret over, at udlændinge ønsker at rejse tusinder af miles for at se deres smukke land og se på deres fremragende steder.

Dette bør fejres, ikke drages fordel af. Der er ingen måde at retfærdiggøre at opkræve folk mere eller behandle mennesker forskelligt baseret udelukkende på deres nationalitet. Periode.

Hvad synes du?

Bør turister betale mere end de lokale? Har du nogensinde oplevet turistpriser? Hvordan fik det dig til at føle dig?

Del din mening nedenfor.

Ansvarsfraskrivelse: Geder på vejen er en Amazon -associeret og også et tilknyttet selskab for nogle andre detailhandlere. Dette betyder, at vi tjener provision, hvis du klikker på links på vores blog og køber fra disse detailhandlere.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *