Sendt: 03/12/20 | 12. marts 2020

Tallinn, hovedstaden i Estland, er en middelalderlig by beliggende mod Østersøen. Med sin maleriske historiske gamle bydel, der går tilbage til det 13. århundrede, har det været tegner i turister siden Sovjetunionens fald.

Billige flybilletter, billige priser og skønheden i Prag uden folkemængderne har gjort Tallinn til en tiltalende weekend getaway for europæere.

Jeg besøgte byen på en tur fra Finland – der er en hyppig færgetjeneste mellem de to byer – og blev fortryllet af det. Det var en blanding af nordisk og baltisk kultur med masser af ting at se og gøre.

Bedst af alt, det var super overkommelige!

Selvom byen er blevet lidt mere overfyldt og dyrt i de sidste par år, er det stadig et af mine foretrukne steder i regionen. Det er fredeligt og vidunderligt: ​​Folk er åbne og afslappede, og landet er superteknisk (de tilbyder e-residency-tjenester specielt til digitale nomader).

For at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din rejse, her er de bedste ting at se og gøre i Tallinn – fra super touristy til off the beaten trail!

1. Tag en gratis vandretur

En af de bedste ting, du kan gøre, når du ankommer til en ny by, er at tage en gratis vandretur. De er en fantastisk måde at lære om en destination og dens historie, mens de tager i de vigtigste seværdigheder.

Ikke alene vil det give dig en solid introduktion til byen, men du får adgang til en lokal guide, der kan svare på alle spørgsmål, du måtte have.

EstAdventures har et par forskellige gratis tour muligheder, herunder generelle vandreture, ture fokuseret på byens kommunistiske fortid og gadekunstture. Bare sørg for at tip din guide!

2. Estonian Maritime Museum

Grundlagt i 1935 og ligger inde i en historisk 500-årig bygning, fremhæver dette museum historien om Estlands maritime kultur. Hovedattraktionen er den interaktive Seapane Harbour-udstilling, som omfatter en kort 184-søplan samt den dampdrevne isbryder Suur Toll.

Og gå ikke glip af 1936 Submarine Lembit, den eneste overlevende baltiske krigsskib fra før WWII (og en af ​​kun to ubåde i estisk flådestyring). Der er også et akvarium, skib miniaturer og en flysimulator. Det er et sjovt og uddannelsesmæssigt sted for både voksne og børn.

Vesilennuki tee 6, +372 6200 550, meremuuseum.ee. Åben tirsdag-søndag 10 AM-6PM; lukket mandag. Adgang: 15 EUR.

3. Glehn Park & ​​Castle

Glehn Park, der ligger på Nomme Hillside, er hjemsted for middelalderlig stil Glehn Castle. Bygget i 1886 blev både parken og slottet skabt af Nikolai von Glehn, en rig og eklektisk mand kendt for sin usædvanlige smag i dekoration (såsom borde og stole skåret som figurer, store statuer og en obelisk foran hans husmærkning graven af ​​hans yndlingshest).

Desværre blev det meste af slottet plyndret under anden verdenskrig, så ingen af ​​de unikke møbler, han skabte, forbliver. Men du får stadig at se de statuer, han byggede på grund af parken. Der er også et observatorium Tower og Palm House, som har en smuk mosaik rooftop. Det er et godt sted at slappe af, gå en tur eller gå på ski om vinteren.

Vana-Mustamäe 48, +372 652 5076, ttu.ee/organisatsioonid/glehni-loss. Bygningen er ikke åben for offentligheden, da den nu bruges til arrangementer (bryllupper, konferencer, receptioner osv.).

4. Tallinn Town Hall & Square

Tallinns gotiske rådhus er den ældste i Baltikum. Afsluttet i 1404, det kan prale af en 64m spire toppet med en vejrvane i en gammel kriger (navngivet gamle Thomas), en Tallinn City Guard og Helt fra det 16. århundrede, der kæmpede i Livonian War.

Du kan klatre spiren til 34 meter (111 fod) fra maj til september. Det indre af rådhuset er åbent for besøgende som et museum kun i juli og august; Inde, får du se farverige designs på væggene, indviklede træ udskæringer og fantastiske buede lofter, som du lærer om byen og dens historie.

Det omkringliggende Plaza er et godt sted at se folk, og det er vært for mange aktiviteter og markeder i løbet af året.

Gå ikke glip af den årlige fem-dages Tallinn Old Town Days Festival holdt i maj. Det er dedikeret til Tallinns kulturarv og omfatter tema dage som middelalderlige dag og børns dag, samt mange workshops, musik og teaterforestillinger.

Raekoja Plats, Kesklinna Linnaosa (City Center), +372 645 7906, raekoda.tallinn.ee/. Åben hverdage fra kl. 10-17. forhåndsreservationer kræves. Adgang er 5 EUR.

5. Tallinn Museum of Photography

Skjult midt i de brostenede gader i Tallinn, er dette lille museum gemt væk inden for et fængsel fra det 14. århundrede. Det fokuserer på Estlands fotograferings historie med en permanent udstilling, herunder antikke billeder og kameraer fra 1840 – når fotografering først lavede sin vej til Tallinn – til 1940.

Du kan også tjekke moderne fotografering fra moderne kunstnere i mange af museets roterende udstillinger. Det er en megetLille museum, men super interessant, selvom du ikke er en stor fotografering buff.

Raekoja 4/6, +372 644 8767, Linnamuuseum.ee/fotomuuseum. Åben lørdag, onsdag og fredag ​​fra kl. 10-17.00, torsdage fra kl. 12.00 og søndag fra kl. 11.00. lukket mandag og tirsdag.

6. Estonian Open-Air Museum

Beliggende 15 minutter fra byens centrum med bil, genskaber dette udendørs etnografiske museum, hvilket liv der var i Estlands landlige landskab. Det er en livsstil landsby bestående af gårde, et trækapel, en skole, brandstation, butik og en kro, der fremhæver, hvordan familier fra forskellige sociale klasser boede i det 18. og 19. århundrede.

Der er masser at gøre, fra at spise et traditionelt estisk måltid for at ride en hest til at tage et værksted. Det er åbent hele året rundt, men du vil måske gå om sommeren, når det er varmt! Det er også en af ​​de bedste ting at lave i Tallinn med børn. Download Mobile App Numu til en gratis lydguide, mens du er på museet.

VABAÕHUMUUSEUMI TEE 12, +372 654 9100, EVM.EE/EST/AVALEHT.OPEN DAGLIGT FRA 10 AM-5PM. Adgang er 8 EUR. Gratis indgang med et Tallinn-kort.

7. Ichthus Art Gallery

Dette er en af ​​Tallinns bedst bevarede hemmeligheder. Det er gemt væk i dybden af ​​St. Catherines Dominikanske Kloster, som går tilbage til 1246. Ved ankomsten, drej til højre mod stejle trin, der tager dig ind i kælderen. Det begrænsede rum, der bruges til at indeholde tre vinger, kaldet claustrum, der husede munke i det 13. århundrede.

I dag bruges rummet af kunstneren Aleksandr Savchenkov, der sælger sit originale kunstværk fra kælderen. Som du vandrer om, vil du også se ‘Energy Søjle’, som ligger i de gamle klosterkamre og siges at være en kilde til åndeligt velvære.

Müürivahe Tänav 33, +372 5559 5920. Adgang er gratis; Imidlertid accepteres donationer.

8. Epitaphs of the Cathedral of Saint Mary

Begrundelsen for denne kirke går tilbage til det 13. århundrede, selvom den nuværende bygning selv er fra den 17 .. Hvad der gør det i modsætning til de fleste andre kirker, er, at våbenhvilepitaphs hænger på kirkens vægge i stedet for mere traditionelle religiøse kunst- eller dekorationer.

Historisk blev disse brugt som hovedsten til mennesker af betydning, såsom adelige og riddere. De afspejler de status, der blev begravet på grunden.

Faktisk er den første mand, der nogensinde førte en russisk rejse rundt om i verden, admiral Adam Johan von Krusenstern, begravet her. Klatre på 69 meter (226-fods) klokketårnet for at få en smuk udsigt over byen.

Toom-Koolitänav 6, +372 644 4140. Åben tirsdag-søndag 10 AM-3:30 pm, lukket mandage. Adgang er 5 EUR for voksne og 3 EUR for børn. Kjole respektfuldt, da dette er et sted for tilbedelse.

Vil du rejse Europa som en ekspert?

Få alle mine bedsteuropæiske rejsetips samt et gratis planlægningsværktøj, der indeholder følgende vejledninger, der sendes til din indbakke:

Sådan forbliver du forbi 90 dages grænsen

61 Savvy Travel Tips

Den ultimative pakkekontrolliste

Mine foretrukne virksomheder til at bruge

Min step-by-Step Trip Planning Guide

Send mig rejsetips!

9. Estonian Architecture Museum

Det estiske arkitekturmuseum blev grundlagt i 1991 under kampen for estisk uafhængighed. Museet ligger i Rotermann Salt Storage Building, som blev bygget i 1908 (og derefter rekonstrueret i 1995 med flere ekstra etager til museet).

Dens gallerier har nu tegninger fra 1920’erne, såvel som over 11.500 arkiverede varer (f.eks. Tegninger og skitser) og ca. 18.000 varer i deres fotosamling. Der er altid nogle interessante roterende udstillinger her også.

Ahtri Tänav 2, +372 625 7000, Arhitektuurimuuseum.ee. Åben tirsdag-søndag 11 AM-6PM, lukkede mandage. Adgang er 6 EUR.

10. TV TOWER.

Adrenalin junkies vil få et spark ud af at besøge tv-tårnet. Ikke alene vil du have en utrolig fuglens øjne udsigt over Tallinn fra toppen, som ligger 314 meter (1.030 fod) høj, men du kan også prøve turen på kantoplevelsen. Hop i en sele og skridt uden for tårnet på det udsatte dæk. Det er det højeste åbne dæk i Nordeuropa og tilbyder både en utrolig udsigt og et stort rush!

TV-tårnet blev bygget, da Tallinn blev valgt som værtsby til sejlads i 1980 Moskva Olympics. Det lukkede i 2007 for renoveringer og genåbnet i 2012. Det har gulv til loft vinduer (ikke ideel, hvis du er bange for højder), så du virkelig kan suge i visningen samt berøringsskærminformationspaneler, så du kan lære om tårnet og byen.

Tårnet er vært for mange arrangementer, såsom musikkoncerter og den årlige trappe, der markerer årsdagen for dets genåbning.

Kloostrimetsa TE.E 58 A, +372 686 3005, Teletorn.ee. Adgang er 13 EUR og gåtur på kanten koster 30 EUR.

11. Telliskivi Creative City

Telliskivi Creative City er en arbejdsplads for over tusind mennesker, med kunstnerens studios, en radiostation, øvelsesrum og ngo-kontorer, der alle ligger i løbet af ti repurposede fabriksbygninger. Telleskivi er vært for et loppemarked hver lørdag, og der er over 600 kulturelle arrangementer i løbet af året, herunder dance forestillinger, musik koncerter og improveater.

Der er farverige vægmalerier på mange af bygningerne, og du vil også finde restauranter og barer fuld af lokale og turister ens. Sørg for at spise på peatus (“stop” i estisk) for en virkelig unik oplevelse: Det er placeret inde i to gamle sovjetiske railcars (og maden er også stor!).

Telliskivi Tänav 60a, Pohja, Tallinna Linnaosa.

12. Bastion Tunnels.

Disse tunneler blev oprindeligt bygget i det 17. århundrede som en tilføjelse til Kiek i De Kök (Peek i køkkenet) tårn og var beregnet til opbevaring. De holdt senere fanger og blev derefter brugt som hylder mod luftangreb under anden verdenskrig.

I mere moderne historie brugte tyve og oprørere dem til ly siden politiet normalt undgået tunnellerne. De blev ryddet ud og åbnet op til offentligheden i 2004. Hvis du er modig nok, kan du udforske den mørke tunneles viklingslinje på en guidet tur, når du besøger tårnet.

Komandandi Tee 2, +372 644 6686, Linnamuuseum.ee/kiek-de-kok. Åben tirsdag-søndag 10 AM-5PM (torsdag til 8 pm), lukket mandag. Adgang er 14 EUR.

13. Toompea Castle & Alexander Nevsky Cathedral

Toompea Castle daterer hele vejen tilbage til det 9. århundrede og bruges i øjeblikket af Riigikogu, Estlands parlament. East Wing har et lystfarvet rosa og hvidt udvendigt i barokstil, som bestilt af kejserinde Catherine den store i 1773. Den modsatte side har stadig sit middelalderlige sten udvendige. Det estiske flag hæves over tårnet ved solopgang hver dag.

Du kan også besøge den nærliggende Alexander Nevsky-katedral. Det åbnede i 1900 under czaristiske imperium og er hjemsted for Tallinns største klokke (den vejer 15 tons). De imponerende udvendige udviser russisk genoplivningsarkitektur med sin løgformede kuppel. Interiøret er dekoreret med farverige mosaikker og glasmosaik og har tre udsmykkede altere.

Toompea Castle: Lossi Plats 1a, +372 631 633, RIIGIKOGU.EE. På torsdage kl. 11.00 er der en 45-minutters engelsksproget rundtur i slottet. Admissions er gratis, selvom du skal reservere dit sted på forhånd.

Alexander Nevsky Cathedral: Lossi Plats 10, +372 644 3484, Cathedral.bg/en/home. Åben dagligt fra kl. 07.00-7. Adgang er gratis. Kjole respektfuldt som det er et sted for tilbedelse.

14. Sovjet statue kirkegård

Sovjet statue kirkegård, der ligger nær Maarjamäe-slottet, indeholder en samling af kasserede statuer, såsom Joseph Stalin, Vladimir Lenin og Mikhail Kalinin. Efter sovjeterne forlod Tallinn, blev de dumpet her og ignoreret.

Du finder store statuer af hoveder (en klassisk sovjetisk statue trend) og andre, der tårner over tre meter (ti fødder) høje. Det er et surrealistisk sted at besøge – især når du indser, at det ikke engang har været 30 år siden Estland opnåede uafhængighed, og disse statuer blev overladt til at falme i historien.

Pirita tee 56, 10127, Ajaloomuuseum.ee/Exhibitions/permanent-Exhibitions/noukogude-aegSete-moniumentide-valinaitus. Åben tirsdag-søndag 10 AM-6PM, lukket mandag.

15. KGB Museum.

Værelser, der tidligere blev brugt af Spies under Sovjetiden, sidder på øverste etage i den stilfulde Hotel Viru, der ligger på Viru Square. De huser lytte- og optageudstyr (nogle klogt forklædt), opkaldstelefoner, uniformer og en skrivemaskine.

Få mennesker har nogensinde vidst, at disse værelser eksisterede, og de blev kun udsat i 1990’erne, da KGB flygtede byen. De satte lys på, hvordan kontrollerer og subversive the

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *