Kister skræmmer helvede ud af mig. Jeg sagde det før, og jeg siger det nu – den stakkels rejsende er ikke rejsende. Der er så mange ting derude, der skræmmer mig. En af dem er død. Og mange af de ting, der er relateret til det. Den blotte syn af en kiste er nok til at få mig til at ryste. Tænk på, hvordan jeg følte, da jeg lærte, at jeg ville være i en hule fuld af kister!

”På ingen måde. Jeg vil ikke ske, ”modsatte jeg mig.

En time senere befandt jeg mig i en hule, omgivet af kister. Kisternes bekymring blev overskygget af bekymringen om ikke at komme til at opleve turen fuldt ud, så jeg gik ned til hulen, langs en stejl og robust sti, med mine venner for at møde de mest kister på et enkelt sted, jeg nogensinde havde set.

Og det var ikke skræmmende.

Kister stablede den ene efter den anden og skabte en hel mur med forseglet bevis for, hvor meget vores forfædre værdsatte efterlivet, aktiverede ikke bekymring, men nysgerrighed. Stedet bruger et hurtigt, men rigt blik fra fortiden – traditioner, kultur, liv.

Lumiang -begravelseshulen er sandsynligvis den mest tjekkede gravsted i Sagada, mest fordi det normalt er samlet med Sumaguing Cave Tour. Sumaguing Cave er uden tvivl byens en masse populære ferieattraktion, og dem, der benytter sig af udflugten, får en gratis sidetur til Lumiang -hulen. Det er også startpunktet for hulforbindelsen, det meget mere udfordrende for de spelunking -muligheder, du måtte vælge imellem.

Hulen er skjult flere meter væk fra vejen, og man skal gå ned ad en stejl – og hvis du er uheldig, og det regner – glat sti. Der er dele, der er meget svære at krydse, men ingen steder i nærheden af ​​farlige. Du skal bare holde din balance ved at bruge dine arme som dine tredje og fjerde ben. Nogle dele er stenede, som du måske vil nyde dit trin, mens nogle var fyldt med bløde pinde, der laver musik, når de trådte på.

Selvom en udfordring, især for astmatiske turister som mig, bruger stien en god oversigt over kalkstenklipperne undervejs. Der er endda et sted til billedoptagelse!

Mine venner ved et foto stop. Haha
Da vi nåede stedet, blev vi mødt af en række små grupper af turister, der alle poserer mod bunkerne med kister. Mens nogle nøjes med bare at tjekke kisterne langvejs, gik andre dybere ind i området for at få et nærmere kig på hulens uvurderlige indhold. I den ene ende var de, der var ved at starte deres Cave Connection Spelunking Adventure.

Vores guide fører vejen ind i munden af ​​Lumiang Cave
Turister ved at starte deres Cave Connection Spelunking Adventure!
Lumiang -gravhulen
Lumiang -begravelseshulekister
Der var gået et godt femten minutter, og alle i vores gruppe var enige om, at det var tid til at komme tilbage op til vejen. Minutter før talte vi alle om, hvor hårdt det var at gå ned til hulen. Tilsyneladende var det at gå ned relativt let, hvis du spørger mig. Det var det kommende tilbage, der efterlod mig gispet efter og opkast luft.

Jeg ville ikke sige, at min bekymring for kister var blevet fjernet fuldstændigt af denne oplevelse. Imidlertid bragte dette tætte møde med de afdøde fartøjer mig tættere på erkendelsen af, at død og alle ting, som vi forbinder med det, er alle refleksioner af den kultur, vi deltager i.

Top Inns and Guesthouses i Sagada

Baseret på Agoda -kundeanmeldelser.

Isabelos kro og café. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Kanip aw Pines View Lodge. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Kenlibed Inn. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Sagada Heritage Village. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Treasure Rock Inn. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Søg efter meget flere Sagada -kroer!

Flere ideer på YouTube ⬇

Relaterede indlæg:

Ligayas pensionat og hytter i Sagada, Filippinerne

Salt N Pepper Diner i Sagada, Filippinerne

Hulforbindelse: Spelunking på næste niveau i Sagada, Filippinerne

Flammer og spejle i Sagada

De hængende kister ved Echo Valley: Sagada, Filippinerne

Sagada Bonfire Fest i Mountain Province, Filippinerne

Citron Pie House: Hvor skal man spise i Sagada, Filippinerne

The Yoghurt House, Sagada: A Love-Hate Affair

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *