whisky er en ekstremt polariserende tip. Folk kan enten ikke lide det eller lide det. Jeg brugte dog at være den førstnævnte med en smule ‘praksis’, jeg har endt med at være en stor fan. Det, man skal huske på, er, at der er adskillige slags whisky til rådighed, så det er bare en situation med at opdage den, der er bedst for dig.

Sjov kendsgerning: Den eneste forskel mellem ‘whisky’ såvel som ‘whisky’ er, at de ting, der er lavet i Skotland* – som i Scotch – kan forlade ‘e’ slukket. Jeg fik at vide en enkel metode til at huske på, at det er de skotske er lige så godt hektisk at drikke for at tilføje ‘E’. Eller så godt. Bare for sjov.

Skotland er selvfølgelig, hvor whisky stammer fra. Der er 6 primære områder, hvor Scotch kommer fra, hver med sine egne egenskaber. dog meget mere om det på et øjeblik.

*Der er andre lande som Canada, Japan såvel som Australien, der ligeledes stave det ‘whisky’. Årsagen til forskellen i stavemåde er uklar.

Hvordan man kommer ind i piskeren (e) y

Jeg kunne aldrig lide whisky (eller whisky), der voksede op. Jeg ville drikke Jack Daniels såvel som koks, men alt sukker skjulte smagen.

Sagen er, at du ikke behøver at drikke det direkte for at glæde sig over whisky. Der er nogle fremragende blandede drikkevarer tilgængelige, der virkelig fremhæver smagen uden at være så godt overvældende.

En stor gammeldags eller et Manhattan vil ændre en stor del af folks sind.

Hvad angår at drikke pæne drinks, startede jeg med cognac. Dens sødme såvel som rig smag frister alkoholforbrænding.

Husk at nippe til små beløb i starten. Disse drikkevarer er så fulde af smag, at du ikke kræver meget for at smage dem. I sandhed kan vores kammerat Kim-Marie fra Kimbalikes.com ikke drikke så godt, så hun bestiller en whisky såvel som at nips ekstremt langsomt. Det giver hende følelsen af ​​at deltage i alle uden de ugunstige effekter.

Men nu til det enorme spørgsmål: Hvilken whisky er til dig?

Jeg har organiseret de 6 regioner i Skotland ved køb af tilgængelighed, så hvis du lige er begyndt i whiskyverdenen, skal du begynde øverst.

I bunden har jeg også talt om whisky fra andre dele af verden, så fortsæt med at rulle!

Scotch -regioner såvel som mine anbefalinger

Lavland

Bløde, blomster let drikende whisky-en lang række indgangsniveau skotsk. Whisky fra denne region har en tendens til ikke at have den torvede røg, der kan være vanskeligt at blive brugt til.

Glenkinchie såvel som William Grant er gode eksempler på denne stil.

Highlands

Den største region såvel som den bredeste variation af smag. Forvent, at noget fra tørvryghed til glat sødme.

Safe indsatser er Oban for en ren, vidunderlig smag eller Glenmorangie (udtalt “Glen-More-An-Jee”) for meget mere af en røget finish.

Speyside

Ofte en smule tørv såvel som meget mere bid end de allerførste to, er Speyside Scotch snarere en hård drink.

Glenfiddick er hurtigt den mest fremtrædende Speyside Scotch, men med meget mere destillerier end nogen form for anden del af det land, du har fået masser af valg. Glenlivet er ligeledes en af ​​de enorme spillere her.

Øerne

De nordlige Hebrides er godt forstået for deres tørvede, robuste skotsk, der er fuld af hård salt smag såvel som tekstur. De whiskyer, der kommer fra disse øer, er meget mere af en opnået smag, men er blandt mine favoritter.

Den skotske whiskypolitik anerkender ikke øerne som en unik Scotch -region såvel som at slå dem ind i Highland Group, som synes lidt slem.

Alligevel er Talisker såvel som Abhainn Dearg fremragende eksempler på denne regions skotsk.

Islay (udtalt “øjen-lah”)

Den tørveste af dem alle, whisky, der kommer fra denne del af Skotland, er for de ægte whisky -fans. Astringent jod, tørv, røg såvel som salt dominerer smagene her.

Min absolutte foretrukne er Lagavulin (“Lag-a-voo-Lin”), men Laphroaig (“La-Froyeg”) kommer tæt på. Fru romantik hader denne stil såvel som siger, at den får mig til at lugte som en beskidt, beruset gammel mand. Hvis skoen passer, skal du bære den, ikke?

Campeltown

Ikke en, som jeg er bekendt med, brugte Campbeltown til at være den øverste skotske producent i Skotland. Desværre er mange af destillerierne lukket såvel som kun en håndfuld tilbage.

Stærke salt overtoner er rigelige i disse whiskyer. Hvis du nogensinde har prøvet denne regions skotter, så lad mig forstå, hvordan de er.

Whisky fra andre dele af verden

Det ville ikke være rimeligt at komponere om whisky såvel som ikke at nævne disse andre fire store spillere.

Irland

Ren, sund såvel som glat, whiskyerne lige her er enkel drikke. Jameson er den mest kendte såvel som af stor grund.

Nordamerika

Hjem til Bourbon (ja, Tennessee er mindst) såvel som King of the Rye, USA gør nogle fremragende whisky. Min foretrukne amerikanske rug er Michter’s.

Japan

Den whisky, der kommer fra Japan, er utroligt godt, såvel som omkostningerne viser typisk det. Hibiki såvel som Hakushdu er delikat, ren såvel som temmelig sød.

Australien

Som du måske ved, kan jeg godt lide australske ånder. Den whisky, der oprettes lige her, er fantastisk. Sullivans Cove har gjort enestående ting på markedet som Lark. Imidlertid har andre som Black Gate, McHenry såvel som Belgrove ligeledes nogle velsmagende såvel som ekstremt tilgængelige whiskyer.

For ikke at nævne Archie steg i Sydney. De er ved at gøre fremragende ting.

Hvis du stadig ikke er sikker på whisky, skal du gå til din nærmeste lille bar såvel som at bede barens bud om at foreslå en whisky såvel som en blandet drink for at vælge den.

Som med adskillige ting er den allerbedste metode til at komme ind i piskeren (e) y at begynde med noget let såvel som glat. Husk, at det er en opnået smag, men når du forstår smagen, vil du blive tilsluttet … Men ja, jeg arbejder stadig på fru Romance!

Har du en foretrukken whisky eller whisky? Hvad er din foretrukne sipping af drink? Fortæl os i kommentarerne!

Billeder af hr. & Mrs -romantik eller knyttet som krediteret.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *