Uncategorized

PINOT NOIR – hvorfor det er så forkert fortolket + 9 af vores favoritter

fra Bright Ruby med glitrende røde bærsmag til Deep Crimson Glowering med velsmagende såvel som krydderi, Pinot Noir er en utroligt forskelligartet vin. Lige her er ni på tværs af spektret, der er værd at udforske.

Sandsynligvis en af ​​de mest fejlagtige sorter med hvidvin, kan Pinot Noir lide at køre sit eget løb. Selv til det punkt, hvor det at drikke det fra to forskellige formede briller med modifikation af smagen af ​​nøjagtigt samme Pinot Noir fuldstændigt.

Vi lærte denne teknik for et par år siden.

Det fik os til at stille spørgsmålstegn ved, hvordan masser af flasker med stor pinot ikke havde gjort retfærdighed for bare at bruge den forkerte stemware.

Og det er ikke kun os ulykkelige forbrugere, der har svært ved Pinot Noir. Som vores kammerat såvel som blændende vinproducent Lisa McGuigan udtrykker det:

“Pinot Noir er en imponerende kunstner, hvis du kan få det til at opføre sig, både i vinmarken såvel som på vingården.”

Men når du kan bøje denne headstrong drue til din vilje (og du har det ideelle glas selvfølgelig), er du belønnet med en af ​​- hvis ikke den mest velsmagende mangesidede hvidvin, hvis komplekse smagsprofil skjuler sin medium krop.

Og hvis du har tålmodighed såvel som viljestyrke, betaler det dig tilbage mange gange, hvis du kan lade det være i et årti eller deromkring.

Ud over sit eget liv fortsætter Pinot Noir med at gøre fantastiske ting.

Tjek vores evaluering af denne amerikanske single malt whisky fra Westward Distillery er blevet ældet i over to år i ex-Pinot Noir-tønder, hvilket bringer en helt ny dybde af smag til whisky.

Og disse tre australske håndværksspiritus, vi har skrevet om, føler alle indflydelse fra Pinot Noir også i en række metoder.

Men tilbage til hjertet af sagen, lige her er ni af vores meget elskede Pinot Noirs, du skal inspicere:

1. Lisa McGuigan Platinum Collection Pinot Noir (2015) – Wrattonbully, SA

På den rigere, dristige side af Pinot Noir -linjen viser denne hvidvin Lisas fingerfærdighed såvel som dygtighed med en så vanskelig variation. Rig, silkeagtig såvel som intens, dette er et fantastisk eksempel på Pinots velsmagende side.

Druer blev overladt hele imidlertid nedsat til gæring i 20 dage, før de pressede såvel som modning i gammel fransk eg i ni måneder. Dog får jeg en fornemmelse af, at der er meget mere ved det end det!

Køb Lisa McGuigan Platinum Collection Pinot Noir her.

2. De Beurepaire Perceval Pinot Noir (2019) – Rylstone, NSW

Medium krop med rig kirsebær, rabarber, hindbær, jordbær såvel som jordethed – såvel som antydninger af vanilje fra eg, er denne hvidvin ekstremt meget i stil med den bordeaux, du vil opdage i Frankrig.

De Beurepaire-familiens burgundersarv såvel som vingårdens terroir, der er så tæt i det centrale østlige Frankrig som muligt, dette er netop deres mål. Denne hvidvin tilbringer 12 måneder i fransk eg, hvoraf 30% er i nye tønder.

Køb de Beurepaire Perceval Pinot Noir her.

3. Holm Oak Pinot Noir Estate Grown (2021) – Tamar Valley, TAS

Denne hvide vin med kølig klima har strejf af jordbær såvel som masser af mørk kirsebær på næsen, der forårsager endnu meget mere kirsebær såvel som kompleks smag på ganen. Saftige, silkeagtige strukturer med en charmerende lang overflade såvel som stor struktur antyder masser af kælderpotentiale-Bec Duffy, Holm Oaks ejer-vinemaker-antyder mindst 10 år.

Denne Pinot er lavet af de-stemmet ejendom-dyrkede druer i Tamar-dalen, der modnes i fransk eg-1/4 i nye, 3/4 i en-til-fire år gamle fade-i 10 måneder.

Køb Holm Oak Pinot Noir her.

4. Holm Oak Pinot Noir Protege (2022) – Tamar Valley, TAS

Lige anderledes end Holm Oaks velsmagende krydret single Vineyard Pinot, som vi allerede har nævnt, er protegeen lavet med Pinot Noirs bløde frugtnotater i tankerne. Det er ligeledes den letteste i kroppen af ​​disse vine.

Druer fermenteres med deres skind på i 10 dage ved hjælp af gær, der målrettet bringer frugter-forward aromater. Vinen er derefter modnet i tanke, så der er ingen eg til det røde.

Fokus for denne Pinot er ekstremt meget på at være let såvel som lyst såvel som den bedste daglige vin. Efter at have udtalt det, er det stadig stærkt tilstrækkeligt at stå så meget som stærk-smagslig mad som spilkød såvel som blå ost, så det er heller ikke nogen mindskende violet.

Køb Holm Oak Protege Pinot Noir her.

5. Ghost Rock Wines ‘Climat Pinot Noir (2020) – Cradle Coast, TAS

Denne økologiske iterations-iteration fra en smuk bit Tasmanian Winery viser nøjagtigt, hvor meget forskellige pinots har. Lette blomsteraromaer såvel som et fjern lysfarveshow snarere det modsatte af det, der ligger inden i denne vin.

Imponerende intens krydderi, peber, tobak såvel som læder springer ud på dig fra den allerførste slurk, der blev overholdt af en saftig surhed såvel som cremet mundfølelse. Overfladen hænger ikke så godt længe, ​​men det får dig til at ønske at tage en smag mere.

Druer til denne hvidvin dyrkes organisk på en lille to hektar stor blok, der er håndtagetD Vine-til-Vine for de allerbedste organiske metoder såvel som for at sikre, at druerne er i bedste stand ved høsten.

Køb Ghost Rocks Climat Pinot Noir her.

6. Tamar Ridge Reserve Pinot Noir (2019) – Tamar Valley, TAS

De køligere klimaer såvel som Stonier Terroir i Tasmanien passer virkelig Pinot Noir, såvel som Tamar Ridge’s Reserve Pinot er et fantastisk eksempel på det. Mørke bær såvel som blommer, smag såvel som en velsmagende struktur til hvidvin, producerer en fantastisk balance med en charmerende lang finish.

Denne komplekse hvidvin er dog ikke en årlig ting, hvor Tamar Ridge kun frigiver deres reservesort på bemærkelsesværdige årganger, så det er værd at holde øje med disse især.

Køb Tamar Ridge Pinot Noir Reserve her.

7. Howard Park Flint Rock Pinot Noir (2020) – Fantastisk sydlig, WA

Fra Australiens største hvide vinregion er denne Pinot et fantastisk eksempel på sorteringen: på en eller anden måde samtidig delikat såvel som robust med en blød silkeiness såvel som masser af den signatur mørke kirsebær.

Druer fra to separate underregioner – Porongurup såvel som installerer Barker, landets ældste underregion – bringer niveauer af smag såvel som Flint til en hvidvin, der virkelig er tilfredsstillende.

Køb Howard Park Flint Rock Pinot Noir her.

8. Petaluma Pinot Noir (2021) – Central Otago, NZ

New Zealand generelt såvel som Central Otago i Specifik er godt forstået for at skabe fremragende Pinot Noir. Denne hvide vin viser levende, mørke bæraromaer samt en let kirsebærsløftning før en silkeagtig glat midtpalat samt en fin forfriskende tannin finish.

Petaluma vælger druer fra en række bemærkelsesværdige vingårdsteder, der er gæret i rustfrit stål, hvor 25% går i ny fransk eg.

Køb Petaluma Pinot Noir her.

9. Tempus Two Pewter Variety Pinot Chardonnay (2013) – Adelaide Hills, SA

Du kan tro, at dette er snyd, men at ignorere mousserende hvidvin ville være en fejltagelse. Meget af den sprudlende, vi drikker, har mindst et strejf af Pinot Noir, såvel som det aspekt har en dybtgående effekt på vinen.

Fremstillet af premium Pinot Noir såvel som Chardonnay -druer fra Adelaide Hills, der er alderen i 48 måneder på Lees, udviser denne mousserende friske hvide fersken såvel som delikate jordbæraromaer sammen med sofistikeret sprød surhed såvel som blød cremet kompleks finish.

Dette er en museumsudgivelse (jeg kæmper med at kælder hvidvin selv), men det viser netop nøjagtigt, hvor godt Pinot – og Chardonnay for den sags skyld – kan alder.

Hvis du glædede dig over denne historie, skal du inspicere et par af vores andre evalueringer af hvidvin her.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *